tirsdag den 27. december 2016

TOEFL-TEST II Projekt Udveksling no. 8

Det er et krav, at man har taget en form for engelsk sprogtest inden, at man tager af sted. De fleste bruger TOEFL, men nogle bruger også IELTS eller Cambridge.





Columbia kræver, at man har taget en TOEFL-test og har opnået en score på minimum 100 (scoren på 100 er ift. den man tager online og ikke den, der er "paper-based"). 


En TOEFL-test må vidst ikke være mere end 2 år gammel. 

Jeg har faktisk allerede taget en TOEFL-test i forb. med den sommerskole jeg var på i sommers, så den kan jeg sætte et hak ud for. 



Den er enorm dyr og jeg skulle betale et ekstra gebyr fordi min test lå fire dage efter, at jeg bookede den, hvilket jeg synes er latterligt. Den burde havde været billigere fordi, at de har haft ledige datoer med så få dages varsel - men nok om det. 

Jeg læste ikke rigtig op til TOEFL-testen, da jeg ikke har svært ved engelsk. Jeg tog en enkelt online inden for at se hvad den gik ud på.

Jeg fik det, som jeg skulle bruge og jeg scorede endda 30 i udtale, hvilket kom ret bag på mig, da det er det maksimale - men jeg kørte også med en tyk amerikansk accent og det må man sige virkede. 


TOEFL-testen er en ret spøjst test og man skal forberede sig på, at emnerne er højst besynderlige. 

Jeg skulle både tilkendegive min holdning til om man måtte have popcorn med ind i biografer eller ej og så skulle jeg tale om hvordan frø, som har ligget i dvale kan komme til at spire igen..

Men hvis engelsk ikke er din stærke side, så er der masser af hjælp at hente. Der ligger flere gratis online tests, som du kan tage og øve dig på:

http://www.testden.com/challenge/free-toefl.asp



søndag den 25. december 2016

UPDATE: INTERNATIONALISERINGSSTIPENDIUM - AFSLAG II Projekt Udveksling no. 7

Jeg fik en besked fra min veninde, om at hun havde fået afslag fra Internationaliseringsstipendiet. Jeg blev ret nervøs, da hun ønsker at læse en hel kandidat i udlandet og havde fået en plads. Jeg selv, har ikke fået en plads endnu og mit semester er på bachelor-niveau.

Jeg skyndte mig hjem for at læse mailen fra dem af og jeg har også fået et afslag. 
Jeg blev enormt skuffet, da jeg virkelig havde gjort meget ud af min ansøgning. 

Jeg ved ikke om det skyldes, at jeg er på min bachelor, at jeg ikke har fået en plads på Columbia Universitet eller om det er fordi min ansøgning bare ikke er god nok. 

Men det er der jo ikke noget at gøre ved - det er ikke nogen grund til at græde over spildt mælk. 

Jeg må bare klø på og forhåbentligt så kan jeg få tildelt nogle legater. 

  

fredag den 23. december 2016

DREJEBOG TIL AT FINDE FAG II Projekt Udveksling no. 6


Jeg er i gang med at kigge på de fag, som jeg godt kunne tænke mig at tage på Columbia.
Jeg valgte egentligt ret hurtigt tre fag, men så gik det op for mig, at det slet slet ikke var så let, som jeg havde gået og troet. 
Ikke nok med, at man skal finde 3 fag, så skal man også have "back-ups", hvis nu nogle fag ikke skulle gå hen og blive godkendt.

På Columbia skal jeg tage fag, som hører under "SPS" (School of Professional Studies). 
Da Barnard hører under Columbia kan jeg også tage fag der. 
Jeg startede meget struktureret med at copy+paste følgende sides indhold ind i word: 
FAGKATALOG - COLUMBIA Ca. 22 sider...
Først fjernede jeg alle fag, som var på kandidatniveau. Dernæst fjernede jeg fag, som vurderes til 3 points (jeg skal have fag der er estimeret til 4 point). 
Så fjernede jeg de fag, hvor der enten stod "not offered in the academic year 2016/1017 og SPRING 2017. Tilslut fjernede jeg de fag, som havde et krav på, at man skulle have haft International Politik eller Sammenlignende Statskundskan, da det er netop de to fag jeg ikke har haft og skal have på Columbia.
Jeg stod tilbage med et fag...ET FAG! - Jeg skal have tre fag + back-ups.

Jeg måtte erkende, at det med fagene er noget af et puslespil, som skal gå op.
Jeg håber lidt, at jeg kan komme udenom kravene om international politik, da jeg har taget et valgfag i international politik og så har jeg haft International Public Administration - Jeg har skrevet en mail til Columbia og venter på svar. Men indtil da, har jeg inkluderet de fag, som har IP/SS som krav, da jeg ellers kun ville have et fag et vælge...

Nedenfor er de krav, som mine fag skal opfylde:
1. Statskundskab ønsker ikke at gøre det let for 5. semesters studerende, så der er ikke valgfag på 5. semester, som på eks. CBS. Derfor skal jeg have Sammenlignende Statskundskab og International Politik. 
2. De skal være estimeret til 4 points, da det svarer til 10 ECTS og jeg skal have 30 ECTS dvs. 12 points. 
3. Mange af Columbias fag kræver, at man har haft specifikke fag under uddannelse - så det skal jeg også leve op til.
4. Så skal fagene have fagkoden 1000-3000 (Dog er det ikke helt muligt for mig, jeg kommer til at have et fag til 4000*)
5. Dernæst skal jeg være opmærksom på hvilke dage og tidspunkter, som fagene ligger på - der skal jo ikke være nogle overlaps.
6. Så skal jeg se på hvorhenne jeg skal undervises. Det er ikke godt, hvis jeg har to fag lige efter hinanden, som ligger i hver sin ende af New York (Jeg vil helst ikke ende op, som Ross, der løber New York tyndt for at kunne nå at undervise I hans to fag). 




7. Så skal jeg se på eksamensformen. Jeg tror, at det bliver ret hårdt, hvis alle tre fag er mundtlige. 
8. Så skal jeg have skrevet til fagkoordinaterne for at få tilsendt et pensum/syllabus, da er et krav fra KU, at jeg ikke må have blive undervist i de samme tekster. Så hvis et fag har én tekst, som jeg har haft, ja, så duer det ik. 
9. Så ser jeg på hvordan fordelingen af ens karakter er i faget. Så jeg ikke har flere afleveringer på samme tid i alle fag, da det vil blive utrolig hårdt.
10. Da Columbia er toppen af poppen, vil jeg virkelig godt blive undervist af nogle af de bedste professorer, som de har. Så det skal gerne være fag med nogle fantastiske professorer.

11. Derudover, så vil jeg prøve at undgå at få tre fag, som er "diskussionsfag". Da man typisk er 16 elever og derfor er meget - Man skal have læst hele pensum til hver gang, da de kræver, at man er aktiv. Der er tit hele bøger på pensum, så det vil blive MEGA svært at nå at forberede alt til hver uge, derfor er det rart at supplere med et "forelæsningsfag".

At finde tre fag, hvor der kan sættes flueben ud fra alle overstående krav svarer lidt til at finde en nål i en høstak - har pt brugt 4 timer og jeg kommer nok til at bruge yderligere 8 timer, hvis ikke mere, for at få det hele til at gå op.
 

*Edu har skrevet på deres hjemmeside, at 4000=Kandidatniveau. Men Columbia har skrevet, at 4000=kombination af bachelor og kandidat. Forhåbentligt kan jeg godt tage et fag med en fagkode på 4000. 


torsdag den 22. december 2016

VISUM, LEGATER, VISUM, FORHÅNDSGODKENDELSE, ANBEFALINGER, STATUS PÅ COLUMBIA-ANSØGNING II Projekt Udveksling no. 5

Jeg må ærligt indrømme, at jeg er begyndt at blive lidt stresset over alle de ting, som skal klares. 

Jeg havde troet, at jeg kunne få sendt ansøgningen af sted inden juleaften, men det kommer ikke til at ske.
 Visum

Jeg snakkede i dag med Den Amerikanske Ambassade. Jeg ringede fordi jeg havde to meget enkle spørgsmål: Hvad er behandlingstiden på studievisum og hvad er visumgebyret på. Men damen fra den amerikanske ambassade, var virkelig detaljeorienteret og fortalte en del ting hvilket resulteret i at telefonopkaldet varede 20 min. Det lader til, at jeg ikke er presset ift. deadline for visum. Jeg tænker, at jeg er klar til visum-ansøgning i slut februar, hvilket virker til at være fint ift. Den Amerikanske Ambassades deadline. Derudover skal alle opkald registreres i deres system og jeg skulle derfor oplyse mit fulde navn, fødselsdato, emial og pasnummer. 
Jeg har fået en mail fra ambassaden med login oplysninger, som jeg skal bruge til når jeg skal søge visum. 
p.s gebyret kan ændre sig, men jeg fik af vide, at jeg skulle betale to gebyrer på hhv.: 200 DKK + 200 USD. 

Legater

Jeg har været meget stresset over legater, da jeg føler at jeg misser vigtige legater. Men nu har jeg besluttet, at jeg ikke vil kigge på legater før jeg har fået ansøgningsbekræftelsen/optagelsesbrev og så må jeg søge alle de legater der er til den tid. 

 Forhåndsgodkendelse

Det slog mig pludseligt, at jeg skal have søgt forhåndsgodkendelse. Af en eller anden årsag havde jeg fået bildt mig selv ind, at det først er noget, som man søger om når man har fået pladsen. Men man skal have godkendt fagene inden man ansøger. Så jeg har siddet i et par timer her til aften og sendt mails ud til 5 professorer på Columbia for at få tilsendt et pensum, sidetal og så har jeg spurgt ind til om fagene vil berøre kravene fra Statskundskab. 
Jeg må indrømme, at jeg frygter, at de ikke bliver godkendt, da kravene fra Statskundskab er meget specifikke specielt ift. hvilke teorier og politiske områder, som fagene berører. Men vi krydser fingre, at det hele flasker sig, for jeg kan virkelig ikke forestille mig at studere et andet sted end Columbia. 


Anbefalinger

I min ansøgning til Columbia, vil jeg godt have to "letter of reccomendations" fra Institut for Statskundskab. Jeg har sendt en mail til min sociologi-lærer, da jeg fik 12 til eksamen, så jeg håber, at hun vil skrive et anbefalingsbrev (og kan huske mig). Derudover vil jeg i morgen kontakte min underviser, som jeg har i makroøkonomi lige nu. Jeg håber, at han tjekker hans mail her over julen, så jeg kan få færdiggjort ansøgningen til Columbia - Men på den anden side kan jeg ikke gøre så meget før, at der er faldet en afgørelse ift. forhåndsgodkendelserne. 

Derudover så har min professor, som jeg havde på Oxford, sagt ja til at fungere, som anbefaling. Han skal dog have en måned til at forberede sig og jeg kan derfor ikke sende nogen ansøgning til Columbia før om tidligst en måned. Men det passer måske meget godt ift. hvornår forhåndsgodkendelserne er på plads. 


Status på Columbia-ansøgning

Ja, som I nok kan regne ud, så bliver den ikke færdig før jul, men nok først ultimo januar.  
For et par dage siden, der gik jeg i gang med at udfylde alle de praktiske informationer inde på Columbias "ansøgningsportal" og jeg regner med, at jeg de kommende dage vil færdiggøre statement of purpose sektionen etc., så alt er klar og jeg om en månedstid bare kan uploade anbefalingsbrevene og fagønskerne og få sendt den af sted. 


Jeg håber, at I alle får en god jul og et godt nytår! 

onsdag den 21. december 2016

ANSØGNINGSFRIST II Projekt Udveksling no. 4

Der er ansøgningsfrist på Columbia d. 15 juli for efterårsholdet. 
Så jeg er ikke tidspresset ift den frist. 
Men jeg må indrømme, at jeg er begyndt at blive lidt stresset. 

Da Columbia er mega dyrt er jeg ret afhængig af legater og legater begynder at åbne op for ansøgninger her i januar og flere har derfor også ansøgningsfrist i slut januar. 
Jeg vil enormt gerne have fået et tilbud fra Columbia snart, da jeg så vil kunne gå i gang med at søge legater. Det kan være, at det er muligt at søge legater uden, at man har fået pladsen, men jeg kan forestille mig, at de hellere vil give legater til studerende, som har en plads - hvilket er fuldt ud forståeligt. 

Der er 6-8 ugers ventetid fra man har sendt ansøgningen af sted, så allerede nu kan jeg se, at det kniber med at nå det hele inden slut januar.




Jeg skal netop også have flere anbefalinger med i min ansøgning og undervisere går jo på juleferie snart... Men jeg håber, at jeg kan nå at fange dem inden jul. 


Derudover så skal jeg også have visum og det er enormt besværligt, da hele processen er meget bureaukratisk og ikke særlig effektiv. 





Jeg venter stadigvæk svar fra Sarah Wadlinger fra Columbia vedr. nogle spørgsmål. 

Så mangler Edu at vende tilbage på mit problem med fagkoderne (Er det muligt for en bachelorstuderende at tage et fag på kandidatniveau).

Derudover så skal jeg have et "letter from your dean of students who must attest to your good academic and disciplinary standing". Jeg har sendt en mail til studievejledningen for at høre hvem det er på Statskundskab. 

Jeg skal også have sendt en mail til to af mine undervisere for at høre om de vil skrive et anbefalingsbrev til mig - jeg synes det er ret akavet at bede en underviser om at skamrose mig, men det er et krav fra Columbias side af. Men jeg venter med at sende en mail til, at jeg har fået svar tilbage fra Edu vedr. fagene.
Jeg skulle også bruge et anbefalingsbrev dengang jeg skulle på sommerskole og der bad min underviser mig om at skrive et udkast, så det kan være, at de også beder om det - Det er næsten endnu værre, for så skal jeg selv bruge ekstravagante sætninger om mine kompetencer... 


Så status er pt, at det går fremad - der er masser af arbejde at tage fat og forhåbentligt kan jeg snart få sendt den ansøgning af sted










mandag den 19. december 2016

INTERNATIONALISERINGSSTIPENDIUM II Projekt Udveksling no. 3

Gennem Københavns Universitet er det muligt at søge om et internationaliseringsstipendium.

Cirka halvdelen af alle ansøgere får bevilget et internationaliseringsstipendium og kan søges uanset om du har ansøgt om en samarbejdsplads gennem KU eller om du skal af sted på et selvarrangeret ophold.

Dit ophold skal være af minimum 3 måneders varighed og maksimalt et år. Det er kun for studerende på Københavns Universitet og opholdet må ikke være studietidsforlængende og det skal være meritgivende. 


Jeg mener, at jeg kan få tildelt 8.000 kr, da jeg skal studere uden for Europa. 
Ansøgningsfristen var d. 25 oktober (min fødselsdag oven i købet). Så jeg brugte én fire timer på min fødselsdag på at rette og finpudse min ansøgning.

Nedenunder kan du læse lidt om hvordan, at jeg byggede min ansøgning op - Det kan være, at jeg lægger hele min ansøgning op på et senere tidspunkt.



De tre nedenstående spørgsmål skulle besvares:


1. Hvad er den faglige begrundelse for dit valg af universitetet/praktiksted/feltarbejde?

2. Hvad er den faglige begrundelse for dit valg af fag/emne?

3. Hvad er den faglige begrundelse for at placere opholdet på dette sted i dit studieforløb?


Spørgsmål 1:
A. Først skrev jeg om hvorfor jeg ønsker at gå på Columbia. Her lagde jeg vægt på hvordan Columbia kunne udfordre og udvikle mig både fagligt og menneskeligt.
B. Dernæst skrev jeg om Columbias stærke forskningsprofil. Jeg lagde vægt på, at jeg, som studerende på Columbia får adgang til enormt gode professorer, som kan videreformidle viden i topklasse.
C. Så skrev jeg lidt om, at det var vigtigt for mig at kombinere den faglige profil fra KU med et universitet, som også har en stærk "Political Science" afdeling og hvad det kunne gøre for mig ift. min uddannelse.
D. Tilsidst skrev jeg om hvordan jeg er aktiv i en studenterforening på Statskundskab.
Så fortalte jeg dem hvilke foreninger på Columbia, som jeg ønskede at være medlem af og hvordan de kan være gode ift. de fag, som jeg ønsker. Her lagde jeg vægt på at det var en mulighed for mig at implementere det, jeg lærer fra undervisningen på virkelighedens politiske emner. 

Spørgsmål 2: 
A. Jeg delte spørgsmålet op i tre dele - en del til hvert fag. 
B. Så tog jeg fagets fagbeskrivelse og forklarede hvorfor det var relevant for mig. 
C. Så skrev jeg lidt om hvordan nogle af fagene havde en særskilt diskussionssektion, hvor man får mulighed for at diskutere stoffet og få et endnu større fagligt udbytte. 
D. Derudover skrev jeg om hvordan Statskundskab ikke har et stor fokus på min store interesse og hvordan Columbia netop gav mig muligheden for at udforske det område og hvordan det ville være en god basis for min fremtidige karriere. 


 Spørgsmål 3: 
A. Jeg startede med at fortælle at mit sommerskoleophold på Oxford havde givet mig enormt meget fagligt og jeg derfor ønskede at kombinere min bachelorgrad yderligere med et udvekslingsophold. 
B. Jeg skrev, at Columbia gave mig muligheden for at lære endnu mere om områder, som KU ikke har et ligeså stort fokus på. 
C. Dernæst fortalt jeg om Columbias universitetsstruktur - mere interaktivt og tættere professor-elev relation, som jeg har savnet meget på min bachelor, da jeg føler det giver meget når man kan diskutere stoffet - både i undervisningen, men også, at man kan diskutere med ens professorer én-til-én i deres office-hours.


Tilslut konkluderede jeg, at jeg havde et kæmpe fagligt og menneskeligt udvekslingspotentiale og 5. Semester på Columbia, netop kan udvikle og løfte mig på de to områder (såvel, som utallige andre områder). 

































fredag den 16. december 2016

EDU INFO-AFTEN II Projekt Udveksling no. 2


I september så jeg ved et tilfælde på Facebook, at noget ved navn "Edu" afholdte et info-møde for studier i udlandet (for første gang i mit liv bidrog Facebook reklamer endeligt med noget positivt!). 


Jeg fik hurtigt undersøgt "det der" Edu nærmere og d. 3 december troppede jeg meget spændt op til info-mødet om studier/praktik i udlandet. 


Det er det bedste info-møde, som jeg har været til og Christian fra Edu var enorm god til at fortælle og besvare de mange spørgsmål, som vi havde. 


Edu har aftaler med universiteter over hele verden - Men jeg havde jo allerede besluttet mig for USA, så jeg fandt hurtig listen med deres aftaler med de amerikanske universiteter frem.
Jeg scannede listen med navne gennem og stoppede op med hjertebanken da jeg læste Columbia University - COLUMBIA UNIVERSITY. Det er jo et Ivy League - det er det bedste af det bedste! Jeg kunne slet ikke begribe, at Edu havde en aftale med et Ivy League universitet. 


Så sad jeg ellers med en klump i halsen under resten af mødet og håbede på, at jeg mødte deres adgangskrav og, at jeg kunne komme til Columbia i efteråret 2017.

Jeg fik hurtig svar og jeg levede op til deres adgangskrav ift. at kunne ansøge og Christian gjorde mig til den gladeste 20-årige pige den dag.

Jeg kunne ikke komme hurtig nok hjem til mine forældre, hvor jeg græd af glæde over, at jeg havde en mulighed for at studere på et Ivy League universitet og i New York oven i købet!!!

Så her var den nye game plan: Columbia Fall 2017 - koste hvad det vil!

Da jeg meget hurtigt erfarede mig, at det med at komme på udveksling på 5. semester på Statskundskab er noget nær det umulige -  Lad mig sige det på en anden måde: Der er større chancer for at Israel-Palæstina konflikten bliver løst end, at en stud.scient.pol kommer på udveksling på deres bachelor. BUM. 


En anden stud.scient.pol'er fortalte mig, at der i hele Statskundskabs historie kun har været 17 elever, som er lykkedes med at komme på udveksling på bacheloren - jeg ved ikke om det er det korrekte tal - men det sætter tingene i perspektiv - det her kommer til at blive hårdt arbejde - men arbejde, det er jeg klar til at lægge i det, for det her er min drøm og den skal kun én ting og det er at blive til virkelighed- Det kan den nu takket være Edu!


Er du interesseret i at komme til én af Edu's arrangementer, så kan du se hvad de har af kommende arrangementer her - (de har også praktik i udlandet!):


http://edu-danmark.dk/arrangementer

(Jeg er ikke sponsoreret af Edu på nogen måde - jeg havde bare ikke hørt om det før og var dybt taknemlig da jeg hørte om Edu og ville dele derfor dele det med dig)!

torsdag den 15. december 2016

BEGYNDELSEN PÅ DRØMMEN II Projekt Udveksling no. 1

Hej og velkommen til mit lille hjørne af internettet!


Jeg har lige siden, at jeg gik i 9 klasse haft et brændende ønske om at studere i udlandet.


Jeg studerer min bachelor på Statskundskab ved Københavns Universitet og jeg vil enormt gerne på udveksling på 5. Semester dvs. efteråret 2017.

Jeg har været til flere forskellige info-aftner om udveksling på Statskundskab for at blive klogere på det der med udveksling. Det første møde, som jeg var til, var tilbage i 2014 og det var omkring Erasmus-, Erasmus+- Nordlys- og Nordplusaftaler.

Jeg var først opsat på at komme ud via Erasmus, da det er noget, som bliver betalt af KU. Jeg ville godt til England. 

Men for det første var der ikke et stort udvalg af universiteter på bachelor-niveau og dem der var, var ikke nogle, som jeg var interesseret i at studere på. 

Derfor besluttede jeg mig for at kigge på de samarbejdsaftaler, som KU har med universiteter i USA. 
Jeg tog derfor til et infomøde omkring oversøiske samarbejdsaftaler.
Jeg havde allerede for 8 måneder siden undersøgt aftalerne og havde egentligt allerede besluttet mig for Berkeley.
Det viser sig så, at man ansøger til "University of California Education Abroad Progam". Det betyder, at man derfor ikke kan ansøge direkte til Berkeley, men, at det er dem, som placerer dig på én af deres UC-universiteter - Det skal lige siges, at de alle er meget højt rangerede, men man kan kun komme af sted om foråret og jeg kan kun komme ud 5.Semester efterår 2017.

Berkeley blev derfor droppet og jeg kiggede på KU's andre samarbejdsaftaler.
Det er vigtigt for mig, at universitet, som jeg kommer hen til har en stærk faglig profil og, at det er alment kendt, som værende et top-universitet (Mere om det senere).

Jeg kunne ikke finde et universitet, som matchede mig. Derfor måtte jeg også droppe oversøiske samarbejdspladser.


Der var derfor kun en mulighed tilbage - et selvarrangeret ophold - den type ophold, som får din bankrådgiver blegne.

Men jeg vil ud - koste hvad det vil - det her er min drøm og penge skal ikke stå i vejen for  mit livs oplevelse. Om jeg så skal arbejde til jeg dør, så vil jeg af sted. Den beslutning blev taget da jeg var 15 år. Det er ikke noget, som kan ændres på.